Pasta z fasoli z pieczoną papryką - kobietaiecozycie.blogspot.com |
Do tego warto dodać ulubione warzywa lub sałatkę.
Składniki:
-
1 szklanka suchej fasoli białej
-
1 szklanka suchej fasoli czerwonej
-
2 duże papryki czerwone
-
1 mała cebula
-
1 ząbek czosnku
-
1/4 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
-
sól i pieprz
-
odrobina oleju ryżowego dla lepszej konsystencji pasty
Przygotowanie:
Fasolę namoczyć razem białą i czerwoną
na ok. 10 godz. w zimnej wodzie. Następnie przepłukać i wsypać do
wrzącej, osolonej wody i gotować do miękkości.
W tym czasie rozłożyć na blachę papier
do pieczenia i upiec 2 papryki w piecu. Około 30 min. w 220 st. C. Po
ostudzeniu papryki zdjąć skórkę. Z upieczonej papryki skórka schodzi
bardzo łatwo.
Wszystkie składniki wrzucić do
naczynia miksującego i miksować do uzyskania kremowej, gładkiej masy.
Polecam zakupić w sklepie ze zdrową żywnością wędzoną paprykę słodką,
smak i zapach zniewalający. ;-). Smacznego!:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz