
Dziś dwie wersje jedna dla zjadaczy laktozy druga dla uczulonych na mleko.
Danie w wersji na słodko, syte, smaczne i do tego kaloryczne ;-)
Ciasto na naleśniki ( na ok. 10 placków):
-
1 szklanka mąki graham lub innej pełnoziarnistej
-
2 szklanki mąki pszennej
-
2 jajka
-
woda przefiltrowana
-
szczypta soli himalajskiej
-
szczypta wanilii
-
1łyżka oleju ryżowego do ciasta naleśnikowego + odrobina do smażenia
Farsz z laktozą:
Farsz bez laktozy:
-
250 g twarogu bez laktozy
-
1 kubeczek jogurtu naturalnego bez laktozy
-
odrobina wanilii
-
ksylitol do smaku
-
jagody
Twaróg rozdrabniamy widelcem
dodajemy opakowanie serka mascarpone ( jogurtu naturalnego bez laktozy),
odrobinę wanilii, ksylitol. Mieszamy składniki do uzyskania jednolitej
masy i na koniec dodajemy całe jagody lekko mieszając wszystko razem.
Smacznego! ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz