W tak piękne letnie dni nie chce się
spędzać zbyt dużo czasu w kuchni na gotowaniu. Chce się zjeść lekko,
smacznie ale i szybko. To danie nie zabierze dużo czasu, najdłużej trwa
gotowanie makaronu a to przecież chwila. Jak wszystkie moje dania
również te jest proste w przygotowaniu, zdrowe i nadaje się zarówno na
obiad jak i na kolację.
Potrzebne będzie:
-
makaron
-
kilka gałązek jarmużu
-
dojrzałe miękkie awokado
-
sól himalajska, pieprz
-
ulubione zioła u mnie: zioła włoskie
-
sok wyciśnięty z cytryny do smaku około 2 łyżki
-
olej ryżowy
Gotujemy swój ulubiony makaron w osolonej
wodzie i w tym czasie przygotowujemy pesto. Potrzebny nam będzie blender
i pojemnik do blendowania.
Wrzucamy do pojemnika jarmuż ( tylko
listki), obrane i pokrojone awokado, przyprawiamy solą, pieprzem,
ziołami, dodajemy 2 łyżki soku z cytryny i trochę oleju. Wszystko
blendujemy a następnie próbujemy czego dodać więcej do lepszego smaku.
Po odcedzeniu ugotowanego makaronu wrzucamy go do garnka, w którym się gotował i mieszamy z pesto. Gotowe. Smacznego! ;-)
Ostatnio kupiłam gotowe pesto, teraz chętnie zrobię według przepisu. ;-)
OdpowiedzUsuńwww.simplywithpassion.pl