Po
świątecznym i sylwestrowym obżarstwie czas wrócić do lżejszej diety. Dziś
zaproponuję pastę do chleba z marchewki z kokosową nutą. Słodka marchewka
wspaniale komponuje się z kokosem tworząc smakowity duet. Pasta jest szybka i
łatwa w wykonaniu.
Będziemy potrzebować:
- 4-5
średnich marchewek
- 1 łyżkę
wiórków kokosowych
- 2 łyżki
oleju ryżowego lub innego o łagodnym smaku
- szczypta
curry ( tyle co na końcu łyżeczki)
- szczypta
imbiru w proszku
- sok z
cytryny ( do smaku około 1-2 łyżeczki)
- sól i
pieprz
Marchewki
obieramy ze skórki i gotujemy na parze do miękkości. Gdy wystygną kroimy w
talarki i wrzucamy wszystkie składniki do urządzenia miksującego lub
blendujemy. Smacznego!;-)
kobieteiecozycie.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz